Božji smo narod, zar ne?

Božji smo narod, zar ne?

Često čitajući i slušajući Božju riječ iz Svetog Pisma slušamo o Izraelcima. Znamo da su oni izabrani Božji narod. I onda se pitamo kakve to veze ima s nama? Bog im obećava da će se brinuti za njih, izljeva na njih blagoslove, brine se za njih. Koliko se samo puta u Bibliji može pročitati kako je Bog spasio svoj narod onda kad su vjerovali ili kad su ponovno povjerovali? Divno je živjeti tako kad znaš i uvjeren si da te Bog iz svih pogibelji spašava.

Onda razmišljam, a kakve to veze ima sa mnom? Upravo nam je to objavljeno u Božiću. Dolasku malenog djeteta. Bog nam je po Isusovu rođenju, a kasnije i životu htio objaviti da je i nas „obasjalo mlado sunce sa visine“. Da je i nama „svanulo“ tj. da smo i mi uključeni u Božje blagoslove i brigu za nas.

Isus nam svojim rođenjem želi reći da nam je blizak, da nam je prijatelj, da je imao iste probleme kao i mi. Upravo imam upalu sinusa pa, razmišljam koliko je to bolno za malu djecu koja ne znaju ispuhati nos ni reći koliko ih boli. Vjerojatno je i Isus bio bolestan, a kako i ne bi kad se rodio u trošnoj Štalici?! A mi svoju djecu umotavamo u dekice, benkice itd., cijepimo ih protiv različitih bolesti, a ipak su bolesna.
Isus dolazi, mi smo po krštenju ucijepljeni, uključeni u Božji narod i dionici smo Božjih blagoslova koja je dao svome narodu (čitaj: nama). Zar to nije dovoljan razlog zašto se trebamo radovati Božiću? Zato Bibliju u ruke i radujte se čitajući! Tamo ima puenano zanimljivih istinitih stvari koje je Bog činio i čini samo moramo postati svjesni

Helena Aničić, vjeroučiteljica

josipanicic@yahoo.com
Josip Aničić, prof
http://anicic.korisnik.com

Tags: , , , , ,

Leave a Reply