Archive for October, 2007

Dobri otac

Tuesday, October 30th, 2007

Dobri otacPRVI SIN:
Koliko dugo su pokraj tebe bile slijepe moje oči, dok su krivu ljubav tražile? Koliko rana u srcu dok sam lutao zbog mog nesretnog života, u meni si plakao.
Oprosti mi dugo lutanje, nisam dostojan što sinom zoveš me, moj dobri oče, oprosti mi, od srca molim te. Primi me među sluge svoje samo da sam kraj tebe. Moj dobri oče. Moj dobri oče (more…)

Bog – središte mog života

Tuesday, October 30th, 2007

Papa"Čim Bog nije više temelj
i središte mog života,
postajem rob.

Moram se navezati (more…)

Naše vrijeme tek dolazi…

Tuesday, October 30th, 2007

Naše vrijeme tek dolazi  

ZlicaRazmišljajući o predstojećem blagdanu na um mi padaju riječi pjesme koju su, mislim, pjevali Novi Fosili (ispričavam se ako je to pjevao netko drugi) koja ide ovako: „Naše vrijeme tek dolazi, hej čuješ li , ša la li? Mi, mi ćemo pjevat, baš mi ljudi ponosni!“ Ne znam više riječi ove pjesme, ali to mi sada nije ni važno. Pitate se kakve veze ima ova pjesma sa blagdanom Svih svetih?

Kroz ovaj život suočeni smo sa patnjom, boli, problemima, različitim trpljenjima. Mislim

(more…)

Duhovne vježbe, S. Ljiljana Radošević

Sunday, October 28th, 2007

Duhovne vježbe

»Jedna riječ,
Oprosti mi,
Kako je teško:
Al, Sreći – nema kraja:
Zagrljaju i toplom
Pogledu što se
Žari i treperi;
Samo jedna: Riječ;
Oprosti mi, brate!

Hvala Ti, Bože,
Na toj snazi;
Hvala Ti, Oče;
Sada sam
Sretan, a dovoljno je:
Oprosti mi;
Hvala Tebi, Oče;
Moj!!!« Đakovo, 27. X. 2007.

Upravo, prije par trenutaka sam se vratio iz Slavonskoga grada – Đakova, gdje (more…)

Protected: Ponavljanje 2. razred o. škole

Friday, October 26th, 2007

This post is password protected. To view it please enter your password below:


Čovjek je samo po sebi dobro biće…

Wednesday, October 24th, 2007

Čovjek je samo po sebi dobro biće (kao što sam govorio na satu), ali čovjek ima savjest tj. mogućnost biranja između dobra i zla (jer je slobodno biće), ali nažalost, čovjek se po mnogo puta odlučuje upravo (more…)

Svi sveti i Dušni dan,…čistilište

Wednesday, October 24th, 2007
Svi sveti i Dušni dan

Razmišljajuci što reci o ovom blagdanu Svih svetih i o dušnom danu zakljucih da nema mojih „pametnijih“ rijeci od onih koje su napisane u Bibliji- Rijeci Božjoj. U Prvoj poslanici Solunjanima Pavao piše: „ Uskrsnuce o Kristovu Dolasku
13 Necemo da budete u neznanju, braco, o onima koji su usnuli, da ne tugujete kao drugi koji nemaju nade. 14 Doista, ako vjerujemo da je Isus umro i uskrsnuo, onda ce Bog i one koji usnuše u Isusu, privesti zajedno s njime. 15 Ovo vam uistinu velimo po rijeci Gospodnjoj: mi živi, preostali za Dolazak Gospodnji, necemo preteci onih koji su usnuli. 16 Jer sam ce Gospodin – na zapovijed, na glas arkandelov, na zov trublje Božje – sici s neba. I najprije ce uskrsnuti mrtvi u Kristu, 17 a zatim cemo mi živi, preostali, zajedno s njima biti poneseni na oblacima u susret Gospodinu, u zrak. I tako cemo uvijek biti s Gospodinom. 18 šite se dakle uzajamno ovim rijecima! Budnost u išcekivanju Dolaska Gospodinova

5 1 A o vremenima i trenucima nije, braco, potrebno pisati vam. 2 Ta i sami dobro znate da Dan Gospodnji dolazi baš kao kradljivac u noci. 3 Dok još…

5 1 A o vremenima i trenucima nije, braco, potrebno pisati vam. 2 Ta i sami dobro znate da Dan Gospodnji dolazi baš kao kradljivac u noci. 3 Dok još budu govorili: "Mir i sigurnost", zadesit ce ih iznenadna propast kao trudovi trudnicu i nece umaci. 4 Ali vi, braco, niste u tami, da bi vas Dan mogao zaskociti kao kradljivac: 5 ta svi ste vi sinovi svjetlosti i sinovi dana. Nismo doista od noci ni od tame. 6 Onda i ne spavajmo kao ostali, nego bdijmo i trijezni budimo. 7 Jer koji spavaju, nocu spavaju; i koji se opijaju, nocu se opijaju. 8 A mi koji smo od dana, budimo trijezni, obucimo oklop vjere i ljubavi i stavimo kacigu, nadu spasenja! 9 Ta Bog nas nije odredio za gnjev, nego da imamo spasenje po Gospodinu našem Isusu Kristu, 10 koji je za nas umro da – bdjeli ili spavali – zajedno s njime živimo. 11 Zato, tješite se uzajamno i izgradujte jedan drugoga, kako i cinite.“ (1Sol 4,13-5,11)

Jer ako vjerujemo u Krista i konacan dolazak k Njemu zar trebamo biti žalosni? Trebamo li se (more…)

Sve govori i slavi svoga Kreatora

Sunday, October 7th, 2007

VrtBaš ovih dana, ili već duže vrijeme su pripreme…
Pripreme raznih namjena – supruga sprema zimnicu – sve što smo ovoga ljeta dobili od dragoga Boga. Sve smo uzgojili na prirodan način – u našem omanjem vrtu…Cvijet u Slavlju

Nije nam bilo teško jer smo radili u ljubavi i divili se svim ljepotama koje su svako jutro nas pozdravljale i slavile dragoga – svoga Stvoritelja. Divili, i promatrali smo sva ta divna čuda, ko djeca, svaki taj plod koji je počinjao klijati, potom i rasti, dok nije uzrastao i postao svaki plod – VAŽAN.
Sve to smo Spojili u jednu sretnu priču koja imaDinja PLOD i DAR SVEMOGUĆEGA BOGA.
Sve što postoji, okružuje, kamo god krećemo (more…)

Gdje možemo sresti Boga

Tuesday, October 2nd, 2007

Gdje možemo sresti Boga 

Sunce

U osmjehu svakoga čovjeku,

U istinskome

Stisku ruke, koja prašta,

I nježnom zagrljaju djeteta.

 

Nježnoj majci koja

Prašta svome

Djetetu;

Žrtvuje se, molitvu sklapa;

Tim Rukama.

 

Sunce, prosipa se uokolo

U tisuću nebeskih ruku;

Živeći,

Svojim (more…)